Карпатські книдлики.
Два кг. картоплі варите, переминаєте. Коли остило ще раз мнете,
добавляєте одне яйце, 400 грам крохмалю (краще іноземного виробництва,
український не дуже ☺). Начинка - бринза, або добре посолений
сир-творог, або посічені відварені білі гриби, або перемелене м'ясо.
Тісто відщируєте, формуєте паляничку, всередину кладете ложку начинки,
закриваєте, як вареник і - УВАГА! - МОКРИМИ руками формуєте книдлик.
Ніякого борошна не додаєте. З двох кг. картоплі виходить 25 шт.
А тепер найголовніше! Складаєте книдлики на доску, піднос, чи що там є,
накриваєте плівкою і в холодидьник. Варите коли потрібно. Вони можуть й
чотири дні стояти і все одно будуть пухкі і смачні. Варити, як вареники,
5 хвилин. Подаються з шкварками, смаженю цибулькою, або підливкою
грибною, або маслом, сметаною. Повірте, ви та ваші друзі полюблять їх
назавжди. Легко готовити і смачно!
---